Lembaran Kami


Anatomi Aussino Lembaran

Cadar yang bagus bermakna tidur yang lena. Cadar Aussino dibuat daripada kualiti tertinggi, dipilih sendiri dan ditenun dengan halus. Keputusan? Cadar lembut mewah yang anda teruja untuk tidur dengannya. Helaian kami menjadi lebih baik dengan usia - ia adalah tanda bahan berkualiti tinggi yang kami komited untuk menggunakan. Jangan takut untuk membuangnya ke dalam basuh, ia akan menjadi lebih lembut.

 

1. Jenis Helaian

Lembaran Dipasang

-  Cadar Dipasang ialah cadar yang menutupi tilam dengan jalur elastik di 4 penjuru.

Lembaran Rata

-  Cadar yang menutupi tilam tanpa jalur elastik di 4 empat penjuru.

Penutup Kuilt

-  Sarung Quilt digunakan sebagai selimut dan selimut yang berasingan digunakan untuk dimasukkan ke dalam sarung selimut.

Set Selimut

-  Sama seperti selimut tetapi sarung selimut dan selimut dijahit bersama. Oleh itu, apabila mencuci penutup selimut dan selimut perlu mencuci secara keseluruhan.

 

2. Kiraan Benang

Kiraan benang ialah bilangan benang yang ditenun bersama dalam satu inci persegi atau 10 sentimeter persegi kain. Apabila bilangan benang meningkat, fabrik menjadi lebih lembut, padat dan lebih hangat. 

Kiraan benang yang lebih tinggi tidak semestinya bermakna helaian yang lebih berkualiti.

Kiraan benang yang diiklankan melebihi 500 sering disalah nyatakan oleh pengeluar untuk menipu pelanggan. Mereka mengira bukan sahaja setiap benang, tetapi setiap lapis dipintal bersama dalam setiap benang. Memandangkan pembinaan berbilang lapis sering digunakan untuk mengukuhkan kapas gred rendah, kiraan benang yang sangat tinggi sebenarnya boleh menunjukkan kehadiran helaian berkualiti rendah.

 

3. Anyaman

Tenunan sesuatu fabrik akhirnya mempengaruhi rupa dan rasa kain tersebut. Kedua-dua tenunan kami adalah 100% kapas namun, ia berbeza dalam tekstur.

           percale

 

Merupakan fabrik tenunan tradisional satu-benang dan satu-benang-bawah yang menghasilkan kemasan matte dan rasa tangan yang segar. Fabrik percale mempunyai berat yang lebih ringan dan lebih bernafas menjadikannya sesuai untuk tidur yang lebih hangat. Ia sangat lembut dan tahan lama bermakna ia menjadi lebih baik dengan setiap cucian, tanpa pil.

          Hujan

Sateen ialah tenunan satu benang di bawah dan tiga benang yang menghasilkan permukaan licin seperti sutera dengan kilauan bercahaya dan terkenal dengan kilauan dan langsirnya. Sateen biasanya lebih tebal sedikit dan ditenun lebih padat. Ia mempunyai sentuhan yang lembut dan menarik, sesuai untuk meringkuk di atas katil sepanjang tahun.