Soalan Lazim

Peralatan Tempat Tidur Aussino

(1) Apakah bahan peralatan tempat tidur anda?

Kami mempunyai beberapa siri dalam koleksi kami:
Jika anda mencari gentian mikro yang lembut dan tahan lama, pilih siri RELAX.
Manakala siri CONTEMPO, INSPIRE dan PLAIN DYE diperbuat daripada 100% kapas asli. 
Siri TENCEL™ premium kami diperbuat daripada selulosa kayu berkualiti tinggi untuk memberikan keselesaan berpanjangan mewah yang licin, lembut dan tahan lama. 
(2) Bagaimanakah cara saya menjaga cadar tempat tidur Aussino saya? 
Arahan penjagaan tersedia dalam halaman produk dan pembungkusan yang berkaitan. 
Gunakan detergen dan pelembut lembut untuk barangan yang boleh dibasuh mesin basuh dan jangan peluntur. Keringkan pada suhu rendah, walau bagaimanapun kami biasanya mengesyorkan untuk mengeringkan helaian anda dengan rata dari cahaya matahari langsung untuk mengelakkan warna pudar. 

(3) Bagaimanakah cara saya membersihkan bantal/selimut saya?

Kami mengesyorkan untuk menjemurnya dengan kerap seperti yang diperlukan. Untuk menghilangkan noda, hanya bersihkan tempat dengan kain lembap dan pembersih lembut. Jangan basuh dalam mesin basuh atau keringkan.

(4) Adakah set penutup kuilt disertakan dengan cadar yang dipasang? 

Tidak, set penutup kuilt dan set cadar dipasang dijual secara berasingan. Anda boleh rujuk carta di bawah. Hanya set Tencel 5pc yang terdiri daripada komponen peralatan tempat tidur penuh.

 

Pesanan

(1) Adakah anda mempunyai kedai/bilik pameran fizikal?

Kami berasaskan digital sepenuhnya sekarang dan tidak mempunyai sebarang kedai fizikal pada masa ini. Anda boleh melihat katalog penuh kami di sini di www.aussino.com.my


(2) Bagaimanakah cara saya membuat pesanan?

Tambahkan item yang anda inginkan ke dalam troli beli-belah anda semasa anda menyemak imbas katalog dalam tapak web. Anda boleh menambah atau mengalih keluar item dalam troli sebelum pembayaran dimuktamadkan. Apabila anda sudah bersedia, semak butiran dalam halaman pembayaran dan buat pembayaran melalui eGHL (pindahan bank/kad kredit/dll) atau PayPal. E-mel pengesahan pesanan akan dihantar kepada anda setelah pesanan dibuat dengan jayanya.


(3) Saya terlupa menggunakan kod promosi semasa pembayaran, apakah yang perlu saya lakukan?

Setelah pembayaran anda dimuktamadkan, kami tidak dapat memindanya. Anda boleh membatalkan pesanan dalam masa 30 minit dan membuat pesanan baharu menggunakan kod promosi.

(4) Bagaimanakah cara saya membatalkan pesanan saya?

Jika anda ingin membatalkan pesanan anda, sila hubungi perkhidmatan pelanggan kami dalam sembang atau e-mel kepada kami aussino.my@aussino.com secepat mungkin. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak dapat membatalkan pesanan anda setelah pesanan anda telah diproses dan dihantar.


(5) Bagaimanakah saya boleh menukar alamat penghantaran saya?

Jika anda ingin menukar alamat penghantaran selepas pesanan dibuat, sila hubungi kami di aussino.my@aussino.com secepat mungkin. Walau bagaimanapun, jika penghantaran sudah dalam perjalanan, kami tidak dapat mengubah hala destinasi penghantaran.


(6) Bolehkah saya membuat satu pesanan dengan dua alamat penghantaran yang berbeza?

Kami tidak dapat memenuhinya kerana setiap pesanan hanya akan dihantar ke satu alamat. Jika anda ingin item dihantar ke alamat yang berbeza, sila bahagikan pesanan anda. 

 

penghantaran

(1) Anda menghantar ke mana?

Kami menghantar dalam Malaysia sahaja. Untuk negara lain, sila lawati laman web serantau Aussino yang berkaitan.


(2) Berapa lama masa penghantaran?

Setempat: 1 - 7 hari bekerja     
Penghantaran dari Luar Negara: 20 - 60 hari

(3) Berapakah kos penghantaran?

Kami menawarkan penghantaran percuma untuk semua pesanan dengan alamat penghantaran ke Semenanjung Malaysia dan memberi subsidi sebahagiannya untuk alamat penghantaran ke Malaysia Timur; tanpa syarat pembelian minimum. Kos penghantaran akan dikira semasa pembayaran mengikut berat isipadu.
Nota: kos penghantaran pemulangan/pertukaran tidak akan ditanggung oleh Aussino. 

(4) Bagaimanakah cara saya menjejaki penghantaran saya?

Nombor penjejakan akan dikemas kini dalam sistem sebaik sahaja pesanan anda dihantar. Anda juga akan menerima e-mel/SMS pemberitahuan penjejakan. Jika anda mempunyai sebarang isu mengenai penghantaran, sila hubungi kami di aussino.my@aussino.com


(5) Saya tidak menerima nombor penjejakan atau pesanan. Apa patut saya buat?

Sila berikan masa tertentu untuk sistem mencerminkan maklumat penjejakan anda selepas ia dihantar. Anda sepatutnya dapat menjejaki pesanan anda selepas ia dikemas kini. Semak mel spam/sampah anda untuk pemberitahuan e-mel. 
Jika maklumat penjejakan anda menunjukkan bahawa bungkusan telah dihantar, maklumkan kami di aussino.my@aussino.com dan pada masa yang sama semak dengan rumah pengawal/ahli keluarga/pembekal kurier anda.

 

Pemulangan/Penukaran/Bayaran Balik/Rosak/Barang Hilang

(1) Bagaimanakah cara saya memulangkan/menukar pesanan saya?

Sila semak item anda dalam pesanan anda selepas menerimanya dan hubungi kami dalam masa 7 hari. Untuk layak menerima pemulangan/penukaran, item anda mestilah tidak digunakan dan dalam keadaan yang sama seperti anda menerimanya.
Untuk maklumat lanjut, sila rujuk kami Polisi Bayaran Balik.

(2) Saya tidak berpuas hati dengan produk tersebut, bagaimana saya boleh mendapatkan bayaran balik saya?

Harap maklum bahawa tidak semua produk layak untuk bayaran balik. Jika anda mempunyai sebarang masalah dengan produk, sila hubungi kami aussino.my@aussino.com 

(3) Berapa lama masa yang diambil untuk mendapatkan bayaran balik saya?

Jika bayaran balik anda diluluskan, kredit kedai akan dikeluarkan kepada anda dalam bentuk kad hadiah digital yang boleh anda gunakan semasa daftar keluar untuk pesanan anda yang seterusnya.

(4) Terdapat item yang hilang/rosak dalam pesanan saya, apakah yang perlu saya lakukan?

Jika anda telah menerima pesanan yang tidak lengkap atau rosak, sila hubungi kami dalam masa 7 hari selepas menerima. Kami akan membantu menyelesaikan isu ini dengan segera. 

 (5) Bagaimana jika cadar/sarung kuilt yang dipasang tidak sesuai dengan tilam/kuilt saya? 

Kami SANGAT-SANGAT menggalakkan anda untuk mengukur saiz tilam/kuilt anda ( L x W x H ) dan bandingkan dengan saiz carta disediakan dalam keterangan produk masing-masing sebelum membuat pesanan. Pengeluar tilam yang berbeza mempunyai piawaian saiz yang berbeza --satu saiz tidak sesuai dengan cara yang sama (mis. Tilam saiz King datang dalam ukuran dan ketebalan yang berbeza).